söndag 7 mars 2010

Fyra vägar till ett sexfritt liv

Nicklas Högberg presenterar fyra metoder som garanterar att du aldrig mer kommer behöva oroa dig för sex:

VPM- Metoden(Varförpåmetoden): Klassisk tonårsmetod som även kan hittas i de övre åldrarna hos ovana män. Du skickar sms till tjejen dagen efter och skriver hur speciell du tyckte gårdagen var och hur glad du är att du äntligen träffat en tjej som henne. Ring några timmar senare och fråga om hon vill ses ikväll, eller allra senast imorgon.
Bortskrämmnings % : 80

FF- Metoden(Fåettfingertaenhelahandenmetoden): Är en släkting till VPM- Metoden. Här följer du den välkända regeln "Låt-henne-höra-av-sig-först" för att sedan gå över till VPM.

Ex: Sms från tjej: "Hej Nicklas, det här är xx från förra fredagen =). Det var kul att träffas, hur gick det på (Motorcrosstävlingen, giget, hockeymatchen, insamlingen för handikappadebarn, annan lögn)? Kram XX"
Sms svar. " Tjabadaba XX! Det var verkligen jätteroligt att träffa dig också, såg på Facebook att du också känner ZZ. Jag snacka med henne och hon sa att du kanske ska till Kreta i sommar. Jag har också funderingar på det faktiskt=). Har du några planer för helgen? Min kusin gifter sig och det vore jättekul om du följde med. Det är i Västerås men jag pratade med pappa och hans sa att vi har plats för en till i bilen och sovplatser finns det gott om! Puss Nicklas"
Bortskrämmnings %: 95

BV- Metoden(Baravännermetoden): Min speciallitet. Träffa en tjej, spela dina kort rätt, få upp ett intresse hos tjejen. Fortsätt sedan träffa tjejen i 2-3 månader utan att göra minsta antydan till framstöt. Se henne bli tillsammans med din bästa kompis, ring då på fyllan och berätta hur mycket du älskar henne. Skicka argt sms till kompis, detta är en "2 i 1" metod eftersom du inte bara förlorar tjejen utan även din bästa kompis.
Borskrämmnings %: 100

JÄB- Metoden(Jagärbättreändigmetoden): Lyckas ordna till en dejt på något lokaltfik ett par veckor efter första mötet. Väl på dejten prata bara om du själv och dina planer. Om hon berättar om en resa eller framtida planer, såga dom. Snacka skit om alla gemensamma bekanta ni har. Dela på notan. Lämna ingen dricks.
Bortskrämmnings %: 80

tisdag 2 mars 2010

A man called Ali

Lovade ju lite uppföljning om snöröjningen i Sthlm, och här kommer den.

Tyresö centrum var som ett socialt expriment som kanal 5 skulle kunna producera för att sedan lägga i arkivet och ta upp om 7 år och börja sända klockan 04.00.
Män med varje nationalitet, diagnos och ålder fanns representerad. Släng upp dessa på några tak utan handledning och se vad som händer.

Jag och Cristian fick på torsdagen jobba på Tyresö`s motsvarighet till "andra chansen" med en helt fantastiskt man från Libya vid namn Ali. Utan att verka fördomsfull skulle jag vilja påstå att Ali nog inte hade alla rättigheter att vistas inom Europas gränser, än mindre skyffla snö på ett tak i Tyresö.

Ali hade börjat jobba halv 10 på Onsdagskvällen och var därför lite lätt ofokuserad och nonchalant när jag och Crull vart uppslängda på ett plåttak cirka 15 meter(kändes som 50) över Tyresö centrum klockan 7:30. Var en lätt surrealistisk känsla att komma upp när det återstod 5 minuter av Tre kronors match mot Slovakien. Man hade så att säga öronen i Vancouver och ena foten i helvetet.

Vi frågade lite snällt om vi kunde få säkerhets linor men chifen sa bara "Man vänjer sig ganska snabbt vid höjden". Jag och Cris byggde snabbt upp en snöplatå framför stupet så att man skulle slippa magplask i asfalten när man fick sladd på det glashala taket. Ali skottade lika snabbt ner den. Jag försökte förklara att det inte var så smart, Ali nickade och log, sen var vi bästa vänner.

Han berättade på knackig svenska/engelska/fransk och nåt som lät som alvernas-språk att han måste jobba mycket så han hade råd att åka till Tunisen i sommar och "träffa brudar". Han målade upp, och då menar jag verkligen målade upp en beskrivning av Tunisen som fick oss att förstå att Tunisen måste vara norra Afrikas svar på Estland.

Jag vart snabbt en mentor för Ali, jag var hans Robinson, han var min Fredag. När jag sa drick drack han, när jag sa jobba jobbade han, när jag sa vila vilade han. När han såg att mitt och Cristians vatten var slut började han skrika till förmannen så hans gälla stämma ekade över Tyresö " Pojkar behöver VAAAAAATTTEEEEN, hämta pojkar VAAAAAAATTTTEEEEEEEEEN!". Ibland tittade han på mig och sa " Ali jobbar bra?", jag svarade "Ali jobbar väldigt bra!". I slutet av dagen räckte det med att han tittade på mig och jag svarade med ett leende, vi förstod båda innebörden, Ali hade jobbat bra.

Vid 3 snåret höll vår vänskap på att få ett abrupt slut, Ali halkade för 25 gången den dagen, problemet var bara att denna gång ramlade han lite för nära kanten. Jag såg i slowmotion hur hans skyffel flög bakåt och Ali framåt. Jag tänkte "Nu är det slut, nu dör han" men som ett ödes ironi landade han inte på den oförlåtande asfalten, han landade med baken först på min och Cristians platå.

En tystnad uppstod tiden stod stilla, jag tittade på honom, han tittade på mig.

Sen log han.